V času Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, smo ZBIRALI STARE ODEJICE in BRISAČE,  ki smo jih predali ZAVETIŠČU ZA ŽIVALI na Gmajnicah v Ljubljani. Poleg odejic, smo zbrali za cel kombi različnih pripomočkov ter hrano za živali, kar bo prišlo prav v zimskih mesecih. Hišnik Ivan je prispevek pobral po enotah in ga odpeljal v zavetišče, kjer so bili nad rezultatom navdušeni in hvaležni. Hvala vsem za sodelovanje.

Zapisala: Mojca laznik

View the embedded image gallery online at:
https://www.vrtec-pedenjped.si/obvestila#sigProId6ad737d230

Spoštovani starši

Obveščamo vas, da je ponovno zaživel TELEFON ZA PSIHOLOŠKO PODPORO
OB EPIDEMIJI COVID-19, ki jo je vzpostavil NIJZ. Telefonska številka je 080 51 00.

Več o psihološki podpori si lahko preberete v tej prilogi.

Vse dobro vam želimo,
Kolektiv vrtca Pedenjped

Knjigovodkinja oskrbnin Alenka Štepic, l. r.

Bullet dokument oranzen  Oglejte si plakat in zloženko.

 

 

 

Spoštovani starši

Posredujemo vam povezavo do 5. Maratona pozitivne psihologije. Zaradi epidemiološke slike se še vedno omejuje zbiranje ljudi, zato je maraton letos organiziran preko Zoom konference. Menimo, da so vsebine zanimive tudi za starše. Predavanja so brezplačna, termine in izvajalce pa lahko izberete TUKAJ. 

S prijaznimi pozdravi,
kolektiv vrtca Pedenjped

Ljubljana se ponaša z lastno sorto vrtnice, ki nosi njeno ime. Bela vrtnica za >belo Ljubljano< krasi mestne parke in druge javne površine ter prispeva
k urejenosti in barvitosti Ljubljane. Vrtnica Ljubljana je eden od prepoznavnih simbolov našega mesta. Njeni barvi ponazarjata belino mesta sredi morja zelenih gozdov. Mnogocvetno vrtnico, belo krem barve, lepega cveta in lepe rasti, je vzgojilo podjetje Tantau iz Nemčije. Leta 2015 je bila izbrana na podlagi ocene strokovne komisije ter glasu meščanov. Od takrat je bilo v mestnih parkih, na javnih površinah pred različnimi mestnimi ustanovami, osnovnimi šolami in vrtci zasajenih že več kot 2.600 vrtnic. Vir

Tudi na zelenice Vrtca Pedenjped smo letošnjo pomlad, še v času razglašene epidemije, zasadili bele vrtnice, ki so v zgodnje poletnih dneh prvič zacvetele. Grmički, ki so vsak mesec bolj košati in cvetje bolj bujno, privabljajo številne opraševalce in krasijo vhode pred vrtcem. Zahvaljujemo se za sadike vrtnice Ljubljana, ki jih s spoštovanjem negujemo in občudujemo. 

Zapisala: Mojca Laznik

Spoštovani starši,

V  povezavi s COVID – 19, je nastalo kar nekaj nejasnosti kako ukrepati, predvsem, ker se pojavlja kar nekaj prehladnih obolenj in smrkavih noskov.
Prav je, da smo pozorni in odgovorni. Še vedno pa veljajo vsa priporočila NIJZ, kdaj otrok ne sodi v vrtec.

Otroka ne pripeljite v vrtce, če:

  • Je imel v zadnjih 48 urah povišano telesno temperaturo, je neobičajno utrujen ali težko diha.
  • Je v zadnjih 48 urah bruhal več kot 2 krat.
  • Ima drisko oziroma je v zadnjih 48 urah odvajal tekoče blato 2 ali večkrat dnevno. 
  • Ima v ustih razjede in se slini.
  • Ima izpuščaj z ali brez vročine (razen v primeru neinfekcijskih izpuščajev, kot so  piki insektov, alergijski izpuščaji...)
  • Ima gnojen izcedek iz nosu, kiha in močno kašlja, ima gnojne oči.
  • Ga boli žrelo in ima otekle bezgavke
  • Ima uši ali garje– otrok sme ponovno v vrtec takoj, ko je uspešno opravljeno razuševanje ali uspešno izveden postopek zdravljenja garij. Pojav uši pri otroku je potrebno čim prej sporočiti vzgojitelju, da vrtec izvede ustrezne ukrepe za preprečevanje širjenja ušivosti, straši pa ste dolžni z otrokove glave odstraniti vse uši in gnide.

Če starši v vrtec pripeljete bolnega otroka, lahko osebje vrtca zavrne njegov sprejem.

Ob prebolevanju katerekoli okužbe otrok ne sodi v vrtec, ampak ima pravico, da ga starši negujejo doma in se v vrtec vrne popolnoma zdrav. Otrok tako hitreje in lažje preboli bolezen, je bolj odporen, preprečeno pa je tudi širjenje bolezni na druge otroke. Starši ste zato dolžni, da v vrtec pripeljete zdravega otroka kar je dobro zaradi njegove varnosti, kakor tudi varnosti celotnega kolektiva.

Ne spreglejte navodil in priporočil na temo zdravja v vrtcu: